Comisarul Ciolos va avea purtator de cuvant britanic

In echipa au mai fost cooptati germanul Icovon Wedel, care pana de curand a fost angajat al Secretariatului General al Comisiei

Vaticanul a finalizat negocierile cu oficialii palestinieni cu privire la tratatul care ar recunoaste Palestina ca stat: Israelul se declara dezamagit
Barack Obama se angajeaza public sa refaca Haiti din temelii

, si francezul Yves Madre, care a lucrat la Reprezentanta Permanenta a tarii sale pe langa UE.

Dupa ce a trecut cu bine de audierea din Parlamentul European, comisarul roman pentru agricultura, Dacian Ciolos, a inceput sa-si formeze echipa. Cele mai mari sanse de a deveni seful sau de cabinet le are austriacul Georg Häusler.

In echipa au mai fost cooptati germanul Icovon Wedel, care pana de curand a fost angajat al Secretariatului General al Comisiei, si francezul Yves Madre, care a lucrat la Reprezentanta Permanenta a tarii sale pe langa UE.

Alte trei posturi, scrie portalul Agrarheute, se pare ca vor reveni unui polonez, unei portugheze si unui alt roman. Ciolos il va avea drept purtator de cuvant pe britanicul Roger Waite, redactor sef la Bruxelles al publicatiei specializate in politica agriccola europeana „Agra Facts”.

Desi mai multi comisari europeni au fost contestati, Parlamentul european a dat astazi unda verde la 25 dintre cei 26 de comisari desemnati.Doar comisarul bulgar a ramas sa fie audiat pe 3 februarie.

Jerzy Buzek a primit ultima dintre cele 25 de scrisori ale comisiilor parlamentare care i-au audiat pe comisarii desemnati.

Potrivit AFP, comisia „Barosso II” va fi validata de eurodeputati pe 9 februarie.