Comandantul NATO in Europa: Alianta va raspunde MILITAR unei infiltrari de tipul celei din Crimeea

Comandantul NATO in Europa: Alianta va raspunde MILITAR unei infiltrari de tipul celei din Crimeea

Daca Rusia va incerca sa-si infiltreze trupele intr-o tara NATO, chiar si clandestin, asa cum a procedat in Crimeea, Alianta Nord-Atlantica va raspunde printr-o interventie militara, a avertizat Phillip Breedlove, comandantul NATO in Europa, intr-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, citat de The Moscow Times.

Presedintele belarus afirma ca salamul rusesc contine hartie igienica si soia
Sarkozy isi deschide cont pe Twitter si isi anunta candidatura la prezidentiale

Generalul american Phillip Breedlove a precizat ca NATO nu intentioneaza sa intervina in statele din afara aliantei, precum Ucraina, dar ca tarile membre din Europa de Est trebuie sa se pregateasca pentru a face fata unei posibile amenintari din partea "omuletilor verzi", referindu-se la soldatii sub acoperire.

"Acum suntem in cea mai importanta faza, si anume pregatirea unei natiuni pentru a face fata problemei omuletilor verzi. Cum antrenam, organizam si echipam fortele de politie si militare din tarile aliate pentru a rezolva aceasta amenintare? Daca vedem asemenea actiuni avand loc intr-un stat membru NATO si le putem atribui unei natiuni agresoare, atunci avem de-a face cu Art. 5 si va fi un raspuns militar", a declarat comandantul NATO.