Coasta de Fildes are doi presedinti, doi prim-ministri si doua guverne

Coasta de Fildes are doi presedinti, doi prim-ministri si doua guverne

 Tara este in plina degringolada dupa ce presedintele in exercitiu Laurent Gbagbo a fost proclamat vineri invingator in alegerile prezidentiale cu 51,45 % din sufragii de un Consiliu constitutional atasat cauzei sale.

Depresiile si sinuciderile au costat economia japoneza 25 miliarde de euro
O familie de romani golea portofelele britanicilor care atipeau in metrou

Laurent Gbagbo, care se revendica presedinte al Coastei de Fildes ca si rivalul sau Alassane Ouattara, l-a numit duminica seara pr profesorul universitar Gilbert Marie N’gbo Ake in functia de prim-ministru, informeaza Agerpres, citand AFP.

Ake, economist ca profesie, este presedintele principalei universitati din Abidjan si un apropiat al lui Gbagbo. Numirea lui survine in aceeasi zi in care la Abidjan a sosit ex-presedintele sud-african Thabo Mbeki, trimis in misiune de informare si de mediere de Uniunea Africana /UA/, si dupa cateva ore de la prezentarea guvernului condus de Guillaume Soro, numit premier de Ouattara. Tara este in plina degringolada dupa ce presedintele in exercitiu Laurent Gbagbo a fost proclamat vineri invingator in alegerile prezidentiale cu 51,45 % din sufragii de un Consiliu constitutional atasat cauzei sale. Consiliul a invalidat rezultatele Comisiei electorale independente /CEI/, potrivit carora alegerile fusesera castigate de rivalul sau Alassane Ouattara, cu 54,1 % din voturi.