Chinezoaica insarcinata in 8 luni obligata sa avorteze pentru ca avea deja un copil

Chinezoaica insarcinata in 8 luni obligata sa avorteze pentru ca avea deja un copil

O chinezoaica insarcinata in 8 luni a fost scoasa cu forta din casa si tarata la spital pentru a avorta dupa ce autoritatile chineze care se ocupa cu planning-ul familial au aflat ca femeia avea deja un copil si o acuza pe aceasta ca a incalcat legea fundamentala conform careia o familie din China poate avea doar un singur copil.

Guvernul libian a negat ca Gaddafi ar fi incercat sa incheie un acord cu rebelii
Premierul moldovean s-a intalnit cu reprezentantii protestatarilor. Ce raspuns le-a dat celor care ii cer demisia

 12 reprezentanti guvernamentali din China au intrat in casa femeii, lovind-o in burta si stomac pentru a-i provoca dureri si a avea o justificare sa o duca la spital pentru avort. Xiao Aiying Luo, 36 de ani a fost injectata cu un medicament care a provocat moartea copilului aproape ajuns la termen.

Femeia va avea nevoie de o interventie in urma careia ii vor fi scoase resturile de placenta ramase in uter. Sotul femeii, Luo Yanquan, muncitor in constructii a facut public presei momentul de groaza prin care cei doi au trecut. "Au intrat cu forta in casa, i-au tinut mainile la spate si au inceput sa o loveasca in burta si stomac. Probabil au incercat sa ii provoace avortul", a declarat printre lacrimi barbatul.

"Fetita noastra de 10 ani era fericita ca va avea un fratior sau surioara, dar acum nu stiu cum sa ii explic tot ce s-a intamplat", a mai declarat barbatul pentru Al Jazeera.

Cu doar o luna inainte ca bebelusul sa vina pe lume, autoritatile chineze i-au informat pe viitorii parinti ca nu pot avea si cel de-al doilea copil. "Am simtit cum dupa injectia letala, bebelusul se zbatea sa moara in pantecul meu. Imaginati-va cum ma simt acum", a declarat femeia.

Incidentul a avut loc pe 10 octombrie in Siming, langa orasul  Xiamen din sud – vestul Chinei la doar o luna dupa ce guvernul de la Beijing a declarat ca legea privind un singur copil de fiecare familie in China nu va fi modificata iar cine o incalca trebuie sa plateasca o amenda de 25 000 de dolari. Populatia Chinei numara in prezent 1.3 miliarde de locuitori care consuma un numar record de resurse.

13 milioane de avorturi, legale, sunt inregistrate anual in China. Numarul acestora este insa mult mai mare deoarece mare parte dintre cazurile de avort nu sunt declarate autoritatilor. Avortul fortat este ilegal in China, insa legea nu prevede nici un termen pana la care aceasta procedura poate fi efectuata. Familia Luo se teme acum de repercursiunile de care vor avea parte dupa ce au facut totul public.