China va inmana propriul premiu al pacii

China va inmana propriul premiu al pacii

 Organizatorii au declarat ca vor inmana Premiul Confucius pentru pace - impreuna cu un cec de 15.000 de dolari - la Beijing pentru a promova filosofia inteleptului chinez. Ceremonia va avea loc cu o zi inainte de inmanarea Nobelului, la Oslo.

Berlinul va avea cel mai inalt munte artificial din lume
Singurul supravietuitor din echipa Lokomotiv Iaroslav a murit la spital

China si alte 18 state au anuntat ca nu vor participa la ceremonia de vineri de inmanare a premiului Nobel pentru pace disidentului chinez Liu Xiaobo. China va inmana propriul premiu al pacii, joi, miscare de combatere a deciziei Comitetului Nobel de a decerna premiul pentru pace disidentului chinez Liu Xiaobo, relateaza CNN. Organizatorii au declarat ca vor inmana Premiul Confucius pentru pace – impreuna cu un cec de 15.000 de dolari – la Beijing pentru a promova filosofia inteleptului chinez. Ceremonia va avea loc cu o zi inainte de inmanarea Nobelului, la Oslo. „China este o natiune mareata care a fost influentata de conceptul lui Confucius de pace”, a spus presedintele comitetului de decernare. „Vrem sa promovam pacea din perspectiva estica. Europa este plina de tari mici care s-au luptat intre ele timp de secole. Nu vrem ca oameni care nu inteleg pacea sa distruga acest concept”, a subliniat el.

China si alte 18 state au anuntat ca nu vor participa la ceremonia de vineri de inmanare a premiului Nobel pentru pace disidentului chinez Liu Xiaobo. Printre aceste state figureaza Rusia, Arabia Saudita, Pakistan, Irak si Iran.

Oficialii chinezi au spus anterior ca „mare parte” a comunitatii internationale nu va participa la ceremonie.

Comitetul Nobel il prezinta pe Liu ca fiind „marele simbol” al luptei pentru drepturile omului din China. Liu Xiaobo executa o pedeapsa de 11 ani de inchisoare „pentru incitare la subversiune”. Ceremonia de inmanare a premiului va avea loc la Oslo la 10 decembrie. China a calificat decernarea Nobelului lui Liu Xiaobo drept un complot al Occidentului pentru a demoniza Beijingul.