China saluta anuntul Coreei de Nord privind suspendarea testelor sale nucleare si balistice

China a salutat anuntul facut de Coreea de Nord privind suspendarea testelor sale nucleare si balistice, informeaza sambata dpa. Beijingul va susti

Egiptul a organizat alegeri parlamentare
NATO angajeaza barmani si chelneri pe salarii de 3.000 de euro

China a salutat anuntul facut de Coreea de Nord privind suspendarea testelor sale nucleare si balistice, informeaza sambata dpa.

Beijingul va sustine dezvoltarea economica si denuclearizarea Peninsulei Coreene, a subliniat, intr-un comunicat, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang. „Vom sustine (Coreea de Nord) prin intermediul dialogurilor si consultarilor cu partile implicate, in vederea solutionarii preocuparilor lor si pentru imbunatatirea relatiilor dintre parti”, a spus Lu.

De asemenea, acesta si-a exprimat speranta ca „toate partile implicate se vor indrepta in aceeasi directie si vor intreprinde actiuni concrete pentru a se ajunge la o pace durabila si la o dezvoltare comuna in regiune”, potrivit comunicatului.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a anuntat sambata suspendarea testelor nucleare si cu rachete ale Coreei de Nord. „Din 21 aprilie, Coreea de Nord va opri testele nucleare si lansarea de rachete balistice intercontinentale”, a transmis agentia de presa oficiala KCNA din Coreea de Nord, preluata de Yonhap. KCNA a precizat si ca va fi inchis un poligon nuclear din nordul tarii „pentru a garanta transparenta suspendarii testelor nucleare”.

Decizia de inghetare a programului de inarmare nucleara si cu rachete a fost luata la o sedinta plenara a Partidului Muncitorilor din Coreea, cu o saptamana inainte de intalnirea lui Kim cu presedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in. Dupa acest eveniment, urmeaza o intalnire a liderului nord-coreean cu presedintele Statelor Unite, Donald Trump, la sfarsitul lui mai sau inceputul lui iunie.