Ce spune seful SRI despre conflictul din GAZA si efectul asupra Romaniei

Ce spune seful SRI despre conflictul din GAZA si efectul asupra Romaniei

Directorul SRI, George Maior, a declarat, joi, intrebat daca sunt semne ca Romania ar putea fi afectata de conflictul din zona Gaza, in contextul recentului atentat, ca este nevoie de atentie si precautie in analiza si observarea acestor evolutii.

Michelin va inchide trei uzine din Europa pana in 2018. Sunt vizate fabrici din Italia, Germania si Marea Britanie
Mihail Gorbaciov a spus ca a evitat cel de-al Treilea Razboi Mondial

Intrebat daca sunt semne ca Romania ar putea fi afectata de conflictul din zona Gaza si cat de sigura este tara noastra avand in vedere recentul atentat, in care mai multi romani au fost repatriati, Maior a precizat: "Trebuie sa fim extrem de precauti, de atenti in analiza acestor evolutii, in observarea lor".

"Am mai spus chiar recent: faptul ca din punct de vedere al riscului terorist – nu suntem scutiti de asemenea fenomene – acest risc e in crestere si Serviciul, alaturi de alte institutii din Romania, incearca sa detecteze din timp modul in care suntem afectati de fenomene pe care le vedeti ca se petrec in alte state, unele chiar in proximitatea noastra", a spus Maior.

El a apreciat ca pe viitor acest risc privind fenomenele teroriste va creste foarte mult, din cauza unor factori legati de circulatia persoanelor sau de implicarea Romaniei in diverse actiuni internationale cum ar fi prezenta in Afganistan sau in alte zone sensibile ale lumii.

Maior a mai aratat ca trebuie alocate resurse importante pentru preventie. In acest context, el a subliniat ca preventia este cuvantul cheie.

Israelul si miscarea islamista Hamas au ajuns la un acord pentru incetarea ostilitatilor incepand de miercuri, de la ora 21.00 (21.00, ora Romaniei). Anuntul a fost facut, intr-o conferinta de presa organizata la Cairo, de secretarul de Stat american Hillary Clinton si de ministrul egiptean de Externe, Mohamed Kamel Amr.