CAUTARILE avionului Malaysia Airlines disparut au fost extinse: A fost reperata o barca de salvare

CAUTARILE avionului Malaysia Airlines disparut au fost extinse: A fost reperata o barca de salvare

Autoritatile din Malaysia au extins zona de cautare a avionului Boeing 777 disparut sambata cu 239 de oameni la bord, anunta autoritatile locale."Zona de cautare a fost extinsa in Marea Chinei de Sud", a anuntat directorul Autoritatii aeronautice malaysiene, Azharuddin Abdul Rahma. De asemenea, vor fi efectuate cautari si pe coasta de vest a Malaysiei, potrivit Mediafax.

Optimisti, dupa Brexit. Oficiali romani: Nu vor fi afectate relatiile bilaterale cu Marea Britanie
Mubarak ar putea fi cel mai bogat om din lume

Pata de carburant descoperita in largul Malaysiei nu apartine avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, disparut sambata in largul Vietnamului, au aratat luni analizele.

"Acest carburant nu este folosit de avioane", ci de nave, a declarat purtatorul de cuvant al politiei maritime din Malaysia, Faridah Shuib. Pata de carburant a fost descoperita la aproximativ 185 de kilometri de coastele Malaysiei, in apropiere de locul in care turnul de control a pierdut contactul cu avionul.

Nave se indreptau luni catre o zona in care a fost reperat, plutind, un obiect care ar putea sa fie o barca de salvare, in urma disparitiei sambata de pe radar a avionului de tip Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines, au anuntat autoritatile malaysiene.

"Tocmai am primit o informatie potrivit careia un avion a observat ceva care seamana cu o barca de salvare rasturnata", a declarat seful Aviatiei Civile malaysiene Azharuddin Abdul Rahman.

"Ii contactam pe omologii nostri (straini) si trimitem nave in zona pentru a verifica obiectul, elementele", a adaugat el.

Dupa mai bine de 48 de ore de la disparitie, situatia zborului MH370 – care asigura o legatura Kuala Lumpur-Beijing, cu 227 de pasageri de 14 nationalitati si 12 membri ai echipajului la bord – este in continuare invaluita in mister.