Carrefour, cel mai mare retailer din Europa, a achizitionat 36 de hypermarketuri in Spania pentru 205 milioane de euro

Carrefour, cel mai mare grup european de distributie a precizat luni semnarea unei intelegeri cu grupul basc Eroski pentru achizitionarea a 36 de hypermarketuri din Spania.

Pakistanezii omorati in bataie erau nevinovati
PERICOL: Un hacker anonim a publicat pe Internet detaliile cardurilor bancare a 400.000 de persoane

Suprafata acestora ajunge la 235.000 de metri patrati. In plus a achzitionat si opt galerii comerciale si 22 de statii de alimentare adiacente magazinelor, informeaza AFP.

Suma tranzactiei este de 205 milioane de euro, conform anuntului facut de grupul Eroski, suma confirmata ulterior si de un purtator de cuvand al celor de la Carrefour.

"Aceasta achizitie permite Carrefour sa-si mareasca reteaua de magazine si sa se implanteze in 27 de noi orase precum si sa-si consolideze pozitia pe piata alimentara", a declarat distribuitorul francez intr-un comunicat.

Carrefour se afla pe piata din Spania din anul 1973, fiind al doilea distribuitor de produse alimentare din aceasta tara.

Grupul Carrefour este lider in Europa si se afla pe locul secund in lume cu peste 10.100 de magazine pe care le detine in 34 de tari, in timp ce in Romania, acesta are 190 de magazine.