Cameron, criticat pentru ca a plecat cu familia la Ibiza dupa atacul din Londra

Cameron, criticat pentru ca a plecat cu familia la Ibiza dupa atacul din Londra

Premierul britanic David Cameron a fost criticat dur pentru ca a plecat intr-o vacanta la Ibiza impreuna cu familia, in contextul in care Marea Britanie se confrunta cu cea mai importanta criza terorista dupa atentatele cu bomba de la 7 iulie 2005, relateaza The Daily Mail in editia electronica.

Mai multi cetateni bulgari muncesc in strainatate decat in tara in acest moment
Lider separatist din estul Ucrainei: Voi fi si mai fericit atunci cand armata noastra va ajunge la granitele Romaniei

Potrivit publicatiei, parlamentari britanici sunt indignati de faptul ca premierul si-a luat "cateva zile de pauza" pe insula spaniola Ibiza, unde a plecat sambata dimineata impreuna cu sotia, Samantha, si copiii, Nancy, Elwen si Florence. Insa Downing Street numarul 10 a raspuns criticilor duminica, subliniind ca "ramane la conducere" in pofida faptului ca se afla in strainatate. Polemica are loc totodata in contextul in care un parlamentar conservator a avertizat ca premierul ar mai putea avea doar un an la dispozitie pentru a-si salva postul. David Ruffley, parlamentar din Bury St Edmunds, a subliniat ca este necesar ca premierul sa obtina o victorie in alegerile europene de anul viitor, altfel UKIP va atrage conservatori. "Cred ca David Cameron are la dispozitie 12 luni pentru a arata ca strategia sa functioneaza", a spus el. UKIP poarta "dicutii in toate directiile" cu politicieni conservatori dispusi sa i se alature, "aproimativ 20" de parlamentari eurosceptici dorind sa candideze intr-un tandem conservatori-UKUP in alegerile generale din 2015, a declarat duminica Nigel Farage, liderul formatiunii nationaliste si eurosceptice. Potrivit Daily Mail, aproximativ patru grupuri de parlamentari conservatori ar complota cu privire la viitorul lui Cameron. Aliati ai deputatului Adam Afriyie il indeamna sa reactioneze pentru a-si consolida leadershipul.

Familia premierului a plecat in vacanta la doar doua zile dupa ce acesta a prezidat o reuniune de urgenta a Cabinetului, COBRA, cu privire la asasinarea unui militar, Lee Rigby, la Woolwich, in sud-estul Londrei. Deputata laburista Sarah Champion a declarat pentru The Sun ca plecarea sa in vacanta arata ca este "extrem de deconectat de la realitate". Reactii negative au aparut si pe Twitter. Cuplul apare intr-o imagine publicata de ziar band bea cafea, in apropierea unei plaje, la Ibiza, relaxat, intr-o atmosfera informala, premierul purtand o camasa de culoare inchisa si sandale, fara sa fie deranjat de clienti, inclusiv britanici. Potrivit unui sondaj publicat saptamana trecuta, 42,5% dintre cei chestionati au declarat ca sunt de acord ca parlamentarii sa fie chemati din vacanta pentru discutii pe tema crizei in domeniul securitatii. Insa potrivit unei anchete Mail On Sunday, britanicii aproba felul in care Cameron a reactionat cu privire la asasinatul de la Woolwich.