Berlusconi a supravietuit motiunii de cenzura in Senat

Berlusconi a supravietuit motiunii de cenzura in Senat

 Premierul italian Silvio Berlusconi a supravietuit motiunii de cenzura in Senat, dupa cum era de asteptat, dar urmeaza votul din Camera inferioara, mult mai dificil. Motiunea de cenzura votata marti a fost depusa de opozitia de centru-stanga si este sustinuta si de deputati "rebeli" de centru-dreapta loiali rivalului lui Berlusconi, Gianfranco Fini.

ALERTA 5 bombardiere rusesti care au zburat peste Marea Neagra au alarmat Bulgaria si Turcia
Scurgere radioactiva la centrala Tsuruga din Japonia

Orice miscare de a pune in pericol guvernul „ar fi o nebunie politica”, a spus luni Berlusconi. „Nu inteleg ce ii motiveaza pe acesti oameni care vor sa provoace o criza”, a subliniat premierul. Declaratiile sale vizeaza nu numai centru-stanga, ci si mai multi parlamentari de centru-dreapta rebeli, care il sustin pe fostul aliat al premierului, presedintele Camerei Deputatilor, Gianfranco Fini.

Duminica, Fini a cerut din nou demisia lui Berlusconi, acuzandu-l ca se agata de putere pentru a-si rezolva problemele legale. Autoritatile au lansat o ancheta, in urma informatiilor ca unor parlamentari le-a fost oferita mita pentru a vota in favoarea lui Berlusconi. Intre timp, premierul a avertizat ca alegerile anticipate ar provoca instabilitate politica, ceea ce ar duce la o criza economica similara celor din Grecia sau Irlanda.