BATAIE in Parlamentul de la Ankara. Sedinta s-a transformat intr-un MECI DE BOX

BATAIE in Parlamentul de la Ankara. Sedinta s-a transformat intr-un MECI DE BOX

Schimburi dure de replici si de pumni au izbucnit, azi, in Parlamentul turc intre deputati ai majoritatii si ai opozitiei pe tema formarii unei comisii consacrate amenintarii islamiste din Irakul vecin, relateaza France Presse.

In Grecia a fost declansata a doua greva generala in 15 zile
Seful Biroului National de Securitate polonez: Intarirea armatei Ucrainei, in beneficiul Poloniei

Lovituri de pumn, imbranceli si deputati cazuti la pamant: asa a aratat cea mai recenta izbucnire violenta din parlamentul turc, cu cateva zile inainte de alegerea unui nou sef al statului, un post vizat de premierul Recep Tayyip Erdogan, scrie Agerpres.

Deputatii din Partidul de Actiune Nationalista (MHP, opozitie) au solicitat crearea unei comisii de ancheta parlamentara dedicata actiunilor recente ale Statului Islamic (SI), care a rapit zeci de cetateni turci la Mosul, in nordul Irakului, a anuntat canalul de televiziune privat NTV.

In timpul votului asupra acestei propuneri, deputatul MHP Ali Uzunirmak i-a acuzat pe adversarii sai din Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP), al carui reprezentant este Erdogan, ca voteaza in locul colegilor lor absenti, calificandu-i drept „incorecti”.

Deputatul AKP Mustafa Sahin i-a raspuns lui Uzunirmak, iar disputa lor verbala a degenerat rapid intr-un meci de box.

Imagini difuzate din Parlament l-au aratat pe Sahin cu sange la nas, in timp ce Uzunirmak s-a ales cu rani la cap. Dar lucrurile nu au ramas la acest stadiu, iar deputatul MHP Sinan Ogan s-a imbrancit cu alti deputati AKP.

Cazut la pamant, Ogan a primit mai multe lovituri in fata, ceea ce a grabit suspendarea sedintei parlamentare.