Barack Obama afirma ca lumea intreaga este ‘ingrozita’ de asasinarea jurnalistului american James Foley

Barack Obama afirma ca lumea intreaga este ‘ingrozita’ de asasinarea jurnalistului american James Foley

Presedintele american Barack Obama a declarat miercuri ca lumea intreaga este 'ingrozita' de asasinarea jurnalistului american James Foley de catre gruparea Statul Islamic (SI) pe care a numit-o 'un cancer', informeaza AFP si Reuters.

Accident de avion in Congo: doi americani si alti oficiali au murit
Romanii si bulgarii, cei mai numerosi imigranti in Germania in 2014

Barack Obama a afirmat ca transmis condoleante familiei lui James Foley dupa executia care a 'socat constiinta lumii intregi'.

Statul Islamic, care a cucerit zone intinse din nordul Irakului, a difuzat inregistrarea video cu decapitarea lui Foley ca un avertisment adresat Washingtonului, insa Obama a declarat ca Statele Unite vor continua sa faca 'ceea ce trebuie sa faca pentru a proteja poporul american'.

Seful statului american a afirmat ca o grupare ca cea a jihadistilor ultra-radicali ai Statului Islamic, care a revendicat decapitarea jurnalistului american, 'nu isi are locul in secolul al XXI-lea'.

'Statul Islamic nu vorbeste in numele nici unei religii. Nici o religie nu spune sa omori oameni nevinovati. Ideologia lor este goala', a mai spus Obama, cerand o mobilizare pentru a preveni ca acest 'cancer' sa se raspandeasca.