Baconschi: Aderarea Turciei la UE ar diminua imigratia ilegala

Baconschi: Aderarea Turciei la UE ar diminua imigratia ilegala

Seful diplomatiei romanesti afirma ca unele tari din Occident sunt inca "bintuite de fantoma" unei imigratii in masa dupa fiecare val de aderare, fenomen care nu a avut loc nici in 2004, nici in 2007.

In prag de RAZBOI? Avertismentul dur al Frantei pentru Siria
Inundatii de proportii in Marea Britanie

Ministrul roman de Externe Teodor Baconschi a ales tabara intr-una dintre cele mai aprige dispute internationale – aderarea Turciei la Uniunea Europeana. Baconschi a acordat un interviu publicatiei turce de limba engleza Today's Zaman, in care afirma ca aderarea Turciei la UE nu va creste fluxul de imigratie ilegala catre occident, ci dimpotriva, va contribui la scaderea acestui fenomen. Seful diplomatiei romanesti afirma ca unele tari din Occident sunt inca "bintuite de fantoma" unei imigratii in masa dupa fiecare val de aderare, fenomen care nu a avut loc nici in 2004, nici in 2007.

Teodor Baconschi lanseaza astfel o critica voalata Frantei, Germaniei si Olandei, tari care si-au exprimat rezerva fata de aderarea Turciei si doresc un parteneriat privilegiat cu aceasta tara. Printre problemele invocate de aceste tari in legatura cu Turcia sunt nerespectarea unor drepturi ale omului, incalcarea libertatii presei, controlul militar asupra armatei si nereglemetarea situatiei din Cipru.