Avionul disparut: 122 de obiecte noi, descoperite in Oceanul Indian

Avionul disparut: 122 de obiecte noi, descoperite in Oceanul Indian

Circa 122 de noi obiecte, care ar putea proveni din avionul Malaysia Airline prabusit in Oceanul Indian, au fost descoperite prin satelit, potrivit ministrului Transporturilor din Malaezia.

Imaginile, realizate pe 23 martie, arata obiecte cu dimensiuni pana la 23 de metri lungime, a spus Hishammuddin Hussein. O parte din obiectele identificate de compania Airbus par stralucitoare si ar fi din materiale solide.

Sapte aeroporturi spaniole inchise, din cauza norului de cenusa
Energia eoliana, in plina ascensiune: SUA are o intreaga legislatie menita sa sprijine aceasta sursa de energie alternativa

Obiectele au fost descoperite intr-o zona de 400 de kilometri patrati, la circa 2.557 de kilometri distanta de Perth, i vestul Australiei. Hishammuddin Hussein a declarat ca autoritatile nu isi dau seama din imagini daca provin de la avionul prabusit, dar sunt o "noua pista care va ajuta la cautarea aeronavei", potrivit romaniatv.net. Imaginile au fost primite de Centrul de coordonare si de salvare australian, marti.

Acestea reprezinta a patra colectie de imagini satelitare care infatiseaza posibile ramasite ale avionului, in Oceanul Indian. Pana acum nu a fost recuperat niciun obiect din zona de cautare.

Cautarile epavei Boeing-ului 777 al zborului MH370, suspendate marti din cauza vremii nefavorabile, au fost reluate miercuri dimineata in largul Oceanului Indian, dupa imbunatatirea vremii.