Autostrada Marii Negre va trece pe la Bucuresti

Autostrada Marii Negre va trece pe la Bucuresti

Autostrada va tranzita Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Romania, Grecia si Bulgaria. Romania a finalizat deja propriul proiect de tranzitare si este implicata si in alte proiecte internationale de infrastrcutura, cum se poate vedea din documentul atasat.

Seful diplomatiei de la Budapesta: Rusia este un partener foarte important pentru Ungaria
Patru bombe artizanale au explodat la Istanbul

Autostrada de 7.140 de kilometri care va inconjura Marea Neagra va trece si pe la Bucuresti. Romania a aprobat deja prin Ordin al Ministrului Transporturilor, ca ruta principalaa Autostrazii Marii negre, traseul Giurgiu – Bucuresti – Ploiesti – Buzau – Focsani – Albita, respectiv ca ruta secundara Bucuresti – Constanta.

• Ruta principala:

DN 5, Giurgiu – Bucuresti – drum reabilitat

Bucuresti – Ploiesti – sectiune de autostrada in executie cu termen de finalizare 2011 Ploiesti – Buzau – Focsani – Albita – proiecte constructie autostrada in pregatire (faza de proiectare)

• Ruta alternativa:

Bucuresti – Cernavoda – sectiune de autostrada in operare

Cernavoda – Constanta – sectiune de autostrada in executie cu termen de finalizare 2011Varianta de ocolire Constanta (la profil de autostrada) – sectiune in executie cu termen de finalizare 2011

Potrivit Kiev Post, autostrada va tranzita Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Romania, Grecia si Bulgaria, dupa cum urmeaza: Istanbul (Turcia), Samsun (Turcia),  Trabzon (Turcia), Batumi (Georgia), Poti (Georgia), Novorossiisk (Rusia), Rostov-pe-Don (Rusia), Taganrog (Russia), Mariupol (Ucraina), Odesa (Ucraina), Chisinau (Moldova), Bucuresti (Romania), Haskovo (Bulgaria), Edirne (Turcia),  Komotini (Grecia), Aleksandroupolus (Grecia).

Legea care ratifica memorandumul international privind construirea autostrazii a fost semnata de catre presedintele rus Dimitri Medvedev.

Memorandumul international privind construirea autostrazii a fost semnat in aprilie 2007, la Belgrad, de catre guvernele tarilor membre in Organizatia pentru coooperare economica la Marea Neagra. Proiectul are ca scop dezvoltarea economica si sociala atat in bazinul Marii Negre, cat si in Europa si poate fi reziliat doar daca acest lucru este cerut de doua treimi dintre tarile semnatare.