Autoritatile din Yemen au confiscat inca 24 de pachete suspecte

Autoritatile din Yemen au confiscat inca 24 de pachete suspecte

 Inca 24 de pachete suspecte au fost confiscate in Yemen, dupa ce doua pachete cu explozibili au fost descoperite la bordul unor avioane in Marea Britanie si la Dubai.

Reuters: Referendumul din Grecia risca sa declanseze o noua criza in zona euro
SUA condamna cu tarie gestul autoritatilor rusesti de ocupatie de a inchide mai multe institutii media tatare din Crimeea

Confiscarea pachetelor a intervenit in conditiile in care celula guvernamentala de urgenta din M. Britanie, COBRA, s-a reunit pentru a doua oara sambata, pentru a reevalua nivelul de amenintare terorista din tara, relateaza Sky News, citat de NewsIn. Dupa reuniune, secretarul pentru afaceri interne, Theresa May, a anuntat ca nivelul de alerta nu va fi crescut de la „sever” la „iminent”. Statele Unite si Marea Britanie ancheteaza amploarea amenintarii teroriste, dupa ce au fost descoperiti explozibili in doua pachete provenind din Yemen, cu destinatia SUA. .Descoperirea pachetelor in avioane ale FedEx si UPS, in Marea Britanie si la Dubai, a declansat alerte de securitate in Statele Unite, Marea Britanie si Orientul Mijlociu. Mai multe avioane de pe aeroporturile americane au fost verificate pentru ca ar fi avut la bord obiecte provenind din Yemen. Ulterior oficiali americani au declarat ca cele doua pachete au fost neutralizate. Oficiali americani au declarat ca pachetele ar fi continut pentrita – explozibil folosit si in tentativa de atentat din ziua de Craciun, vizand un avion cu destinatia SUA. Insa testele nu au fost definitivate.

Pachetele erau destinate unor sinagogi din Chicago, a anuntat presedintele american Barack Obama. Casa Alba a precizat ca Arabia Saudita a oferit informatii care au ajutat la identificarea amenintarii.