Au reizbucnit luptele intre protestatari si fortele de securitate din Egipt

Au reizbucnit luptele intre protestatari si fortele de securitate din Egipt

Un val nou de ciocniri violente a avut loc in Cairo in cursul zilei de azi, ca raspuns la noile puteri asumate de presedintele egiptean si a sprijinului primit in aceste demersuri. Ultimele violente au avut loc intre fortele de securitate si protestatari in Piata Tahrir din Cairo, raporteaza televiziunea egipteana „Nile TV".

Furtul anului la New York: O batranica a fraudat arhiepiscopia cu UN MILION DE DOLARI
„Accident chimic. Un NOR TOXIC se indreapta catre Siberia”. Greseala care i-a panicat pe rusi

Nelinistile pot fi un preludiu la demonstratiile programate pentru saptamana viitoare, noteaza CNN. Taberele sunt impartite intre sustinerea presedintelui egiptean Mohamed Morsi si a miscarii islamiste pe care a condus-o. Joi, presedintele a anuntat ca tribunalul nu poate schimba niciun decret sau lege pe care a emis-o el de cand a preluat mandatul in luna iunie. Mai mult decat atat, nu se va intampla asta in cele sase luni pana cand va fi finalizata o noua Constitutie, a spus purtatorul sau de cuvant la televiziunea nationala egipteana.

Presedintele l-a concediat pe procurorul general al Egiptului, care a fost criticat pentru urmaririle penale insuficiente initiate cu privire la decesul suspect al protestatarilor din 2011. Aceste actiuni, sau lipsa lor, au aprins scanteia unor demonstratii de anvergura, conform CNN.

Opozitia a solicitat o discutie care sa aiba loc in Piata Tahrir „pentru a apara revolutia si statul egiptean", sustine postul national „EGYNews". Opozitia planuieste joi un protest major.

Intre timp, Fratia Musulmana, miscarea condusa in trecut de Morsi, a anuntat ca va organiza demonstratii la nivel national incepand de azi, 25 noiembrie, pentru a sustine planurile presedintelui. Fratia a mai spus ca, joi, in Piata Abdeen din Cairo, va avea loc o demonstratie „de milioane" pentru sustinerea lui Morsi.

Zilele trecute au fost raportate ciocniri intre protestatari si politie in capitala, in orasul portuar Alexandria si mai peste tot in statul nord-african.