Atac cu racheta din Liban asupra Israelului, armata israeliana riposteaza

O racheta Katiusa lansata din sudul Libanului a cazut marti seara in nordul Israelului, ceea ce a dus la o riposta a armatei israeliene, care a lansat obuze spre sudul Libanului, relateaza AFP. Racheta a cazut intr-un sector aflat la est de orasul Kyriat Chmona, din nordul Israelului, dar nu a facut victime.

Uraganul Sandy: Milioane de americani nu au, in continuare, curent electric
Cum a fost 2015 pentru U.S. Army?

Un purtator de cuvant al armatei israeliene a confirmat ca „artileria israeliana a deschis focul in directia sectorului de unde a fost lansata racheta”. „Armata israeliana considera acest atac cu racheta drept grav si responsabilitatea revine guvernului libanez”, a subliniat el.

In Liban, un oficial din serviciile de securitate a spus ca opt obuze au cazut in apropiere de localitatea Hula, de la frontiera cu Israelul. Forta ONU din sudul Libanului, FINUL, a spus ca „potrivit primelor informatii, o racheta a fost trasa din zona Hula si a lovit nordul Israelului”. „FINUL a deschis imediat o ancheta”, a spus un purtator de cuvant, precizand ca forta ONU a desfasurat mai multe trupe in sector, in coordonare cu armata libaneza. Premierul libanez a condamnat ambele atacuri. „Condamnam folosirea teritoriului libanez pentru lansarea de rachete, precum si riposta agresiva israeliana”, a declarat el. Acesta a fost al patrulea incident de la frontiera israeliana-libaneza anul acesta. In ianuarie, februarie si septembrie, mai multe rachete lansate din Liban au cazut in Israel, atacurile soldandu-se cu raniti. Miscarea Hezbollah, cu care Israelul a fost in razboi in vara lui 2006, a negat orice implicare.