Ascunzatoare in Alpi pentru Hitler si elita nazista

Ascunzatoare in Alpi pentru Hitler si elita nazista

 Potrivit unor arhive britanice, fortele aliate din al doilea razboi mondial se temeau ca, dupa infrangere, nazistii se vor retrage intr-o ascunzatoare in Alpi, de unde sa revina apoi pentru a purta lupte de gherila.

Razboiul economic dintre SUA si China escaladeaza. Americanii au impus o noua serie de taxe vamale de zeci de miliarde de dolari
Generalul Wesley Clark, expert NATO: „Ucraina trebuie inarmata ACUM. Rusia va ataca in 60 de zile”. Pe 6 aprilie se implineste un an de la izbucnirea conflictului din estul Ucrainei

O serie de arhive britanice date publicitatii vineri arata ca Aliatii din cel de-al doilea razboi mondial se temeau ca nazistii s-ar fi putut replia intr-o baza secreta construita sub lantul muntos al Alpilor, in Austria, langa Salzburg. Potrivit unui raport al Ministerului britanic al Afacerilor Externe, datand din 27 aprilie 1945, proiectul bazei avea o capacitate de 60.000 de militari si prevedea depozitarea de rezerve suficiente pentru doi ani. Adolf Hitler si „elita Germaniei naziste” urmau sa se retraga in ascunzatoare, pentru a purta de acolo o campanie de propaganda si de sabotaj, cu ajutorul simpatizantilor de pe teritoriul intregii Europe, credeau Aliatii. „In aceasta regiune, superioritatea ariana a Aliatilor va juca un rol neinsemnat sau niciunul, pentru ca posibilitatile de a gasi ascunzatori sunt aproape nelimitate. Primim un numar semnificativ de informatii despre un nivel mare de livrari”, se arata in documentele citate.

Informatii secrete din partea serviciilor elvetiene si rezistentei franceze anuntau convoaie importante in regiunea Alpilor bavarezi si austrieci in martie 1945, intre care un transport de 1.500 de tone de grau si 1.800 de tone de legume uscate sau conservate. Insa se pare ca tocmai aceste transporturi ar fi fost punctul slab al nazistilor, deoarece „nu exista nicio posibilitate de realimentare a stocurilor”, dupa cum se sublinia intr-un raport britanic.