Armistitiu rupt in Fasia Gaza. Un soldat israelian a fost capturat de militantii Hamas

Armistitiu rupt in Fasia Gaza. Un soldat israelian a fost capturat de militantii Hamas

Guvernul israelian a acuzat astazi miscarea palestiniana Hamas si aliatii sai de “incalcare flagranta” a armistitiului, la mai putin de patru ore de la intrarea sa in vigoare in Fasia Gaza, relateaza AFP.

Anul 2010, cel mai sangeros pentru civilii afgani
Rasism in tramvai: „Plecati inapoi in tarile voastre!”

“Inca odata, organizatiile teroriste din Gaza comit o incalcare flagranta a armistitiului pentru care s-au angajat ei insisi pe langa secretarul de stat american si secretarul general al ONU”, John Kerry si Ban Ki-Moon, potrivit comunicatului serviciului de presa al premierului Benjamin Netanyahu.

Nici o precizare nu a fost facuta privind natura incalcarilor armistitiului, care a intrat in vigoare al ora locala 08.00 (05.00 GMT) si care urma sa dureze trei zile.

Armata israeliana a informat Natiunile Unite ca armistitiul in Gaza s-a incheiat, potrivit media israeliene citat de DPA. Pe de alta parte, cel putin 30 de palestinieni au fost ucisi in aceasta dimineata, in sudul Fasiei Gaza in urma unor tiruri atribuite armatei israeliene de catre servicii palestiniene.

Cel putin 1460 de palestinieni si-au pierdut viata pana acum in ostilitatile care au inceput pe 7 iulie, in timp ce 63 de soldati israelieni au murit in aceste confruntari. Un purtator de cuvant al armatei israeliene a anuntat ca un soldat ar fi fost capturat de militantii Hamas.