Aliatii NATO, ingrijorati de amenintarile Rusiei: O brigada americana blindata va fi amplasata permanent in Europa de Est incepand cu februarie 2017

O brigada blindata americana va fi amplasata permanent in Europa de Est incepand cu februarie 2017, a anuntat miercuri Pentagonul, potrivit usnews.com. Aceasta actiune face parte din eforturile de a rota trupele inauntrul si in afara regiunii pentru a linisti aliatii care sunt ingrijorati de valul de amenintari din partea Rusiei.

Petro Porosenko face o propunere care ii va infuria pe rusi
Fostul primar al Moscovei a primit 100.000 de dolari ca plata compensatorie dupa demitere

"Rotatiile vor fi fara intrerupere, permitand o prezenta blindata continua si o imbunatatire a antrenamentului si a exercitiilor cu aliatii" NATO, a explicat o purtatoare de cuvant a Pentagonului, Laura Seal.

Noua propunere va scoate din circuit echipamentul pre-pozitionat care va fi trimis la verificare si le va permite americanilor sa aiba o prezenta mai puternica si un echipament mai modern. Aproximativ 4500 de soldati intr-o brigada armata, alaturi de zeci de vehicule grele, tancuri si alte echipamente.

Acest anunt are si scopul de a alunga grijine din Europa, unde aliatii NATO au vehiculat zvonuri cum ca echipamentul pre-pozitionat care urmeaza sa fie retras ar reprezenta retragerea fortelor Statelor Unite.