Agresiunile impotriva strainilor din Marea Britanie continua. Romanca din Regat: Echipe engleze de comando se plimba si incearca sa intimideze oamenii care nu sunt albi, care nu sunt englezi

Strainii din Marea Britanie traiesc un adevarat cosmar dupa votul pro-Brexit: o familie de romani a gasit excremente de caine in cutia postala, turistii turci sunt sicanati in centrul Londrei, iar un adolescent polonezi a primit amenintari cu deportarea, informeaza Associated Press.

Franta expulzeaza 14 diplomati libieni
Vecinii nostri au luat o masura care ne-ar putea da de gandit multora

"Inainte de vineri (ziua anuntarii rezultatelor referendumului – n.r.), traiam intr-o societate toleranta (…). Sunt aici de 13 ani, dar niciodata nu am simtit ca trebuie sa ascund de unde vin. Insa, incepand de vineri, lucrurile s-au schimbat complet", a declarat Oana Gorcea, o romanca de 32 de ani care locuieste in Marea Britanie.

Echipele de comando engleze incearca sa ii intimideze pe strainii din Regatul Unit, povesteste romanca in varsta de 32 de ani care lucreaza pentru o companie multinationala din Rugby.

”Echipe engleze de comando se plimba si incearca sa intimideze oamenii care nu sunt albi, care nu sunt englezi”, povesteste romanca.

In ultimele zile, pe retelele de socializare au aparut tot mai des informatii despre acte de xenofobie cumise in Marea Britanie. Est-europeni, musulmani, americani sau germani s-au plans de hartuire si de acte de intimidare, arata sursa citata.

Potrivit The Independent, dupa anuntarea rezultatelor referendumului privind aparteneta Marii Britanii la UE, au fost inregistrate peste 100 de incidente rasiste pe teritoriul britanic, noteaza Stirile Pro TV.

Un italian a fost agresat, dupa ce l-a intrebat pe un britanic cum a votat la referendum. Victima si-a pierdut un dinte si a avut nevoie de copci, potrivit unui mesaj postat pe Twitter.

Politia londoneza a deschis o ancheta dupa ce fatada sediului Asociatiei Culturale Poloneze a fost acoperit cu graffiti.

De asemenea, la sfarsitul saptamanii trecute, mai multi polonezi au primit prin posta mesaje rasiste.

Toate aceste acte au fost condamnate de liderii politici care au condus campania in favoarea iesirii Marii Britanii din UE, campanie in centrul careia tema migrantilor din Regat a ocupat un loc central.

"Niciodata nu am incurajat sau aprobat un astfel de comportament si, as adauga, nu as face-o niciodata", a declarat liderul UKIP, Nigel Farage.