Afganistan: situatia este periculoasa

Afganistan: situatia este periculoasa

Situatia in Afganistan este 'periculoasa' si 'este nevoie de timp pentru a se realiza progrese', a declarat joi presedintele american Barack Obama, care a numit un emisar pentru regiune. 'Poporul american si comunitatea internationala trebuie sa inteleaga ca situatia este periculoasa si ca este nevoie de timp pentru a se realiza progrese', a declarat presedintele in timpul unei vizite la Departamentul de Stat.
El a prezentat un tablou foarte sumbru al situatiei din aceasta tara, unde zeci de mii de soldati ai NATO incearca sa potoleasca insurectia talibanilor care ameninta guvernul fragil al lui Hamid Karzai, mentioneaza AFP. 'Violenta cunoaste o amplificare spectaculara in Afganistan. O insurectie ucigatoare a prins

Ziua nationala a Romaniei, marcata in Congresul SUA
Franta: Un om de afaceri a platit amenzile unor femei musulmane, care purtau burkini pe plajele din Cannes

radacini, traficul de opiu este de departe cel mai important in lume, guvernul afgan s-a dovedit incapabil sa asigure serviciile cele mai fundamentale, Al Qaida si talibanii lovesc de la baze in zone tribale dificil de acces de-a lungul frontierei pakistaneze’, a declarat presedintele american.