Aeroporturile din Marea Britanie, Belgia, Franta si Germania, blocate de ninsori

Aeroporturile din Marea Britanie, Belgia, Franta si Germania, blocate de ninsori

 Autoritatile britanice se declara legate de maini si de picioare. Munca de Sisif de curatare a pistelor se dovedeste complet inutila. Inghetul tine toate avioanele blocate la sol, pe cele mai multe aeroporturi britanice.

Coreea de Nord ameninta cu un DEZASTRU NUCLEAR
Taxe mai mari la tutun si la bere, in Franta

Inghetul si ninsorile continua sa tina paralizate cele mai mari aeroporturi din Europa, pentru a treia zi consecutiv. Numai ieri 22.500 de zboruri au fost anulate, conform estimarilor agentiei de monitorizare a traficului aerian european Eurocontrol. Nici astazi previziunile nu sunt mai optimiste. Planurile de vacanta a sute de mii de oameni sunt ruinate. Printre ei si multi romani. In aceasta situatie autoritatile britanice se declara legate de maini si de picioare. Munca de Sisif de curatare a pistelor se dovedeste complet inutila. Inghetul tine toate avioanele blocate la sol, pe cele mai multe aeroporturi britanice. British Airways pierde zilnic peste 10 milioane de euro, numai din cauza blocajelor de pe aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat din Europa.

Si Germaniapatimeste din cauza vremii. In jur de 1000 de zboruri au fost anulate ieri pe principalele aeroporturi germane. Sansele ca treagicul sa fie deblocat sunt minime, dar autoritatile spera ca maine totul va intra in normal. Si Franta a raportat intarzieri majore pe principalel sale aeroporturi din Paris, Charles de Gaulle si Orly. Problemele de transport din Franta au afectat  grav aeroportul din Bruxelles. Principalul aeroport belgian nu a mai functionat de ieri dupa-amiaza, pentru ca substantele de curatare a pistelor care ar fi trebuit sa vina din Franta, nu au mai ajuns la destinatie.  Si totusi oameni fac tot posibilul sa ajunga la destinatie. Cu traficul aerian complet paralizat cea mai sigura solutie ramane trenul Eurostar care pleaca din Londra catre Bruxelles si Paris.