5.000 de femei din Israel si Palestina au marsaluit prin desert pentru pace

Circa 5.000 de femei israeliene si palestiniene au marsaluit prin desert duminica si au ajuns pana la malurile Iordanului intr-un demers in favoarea p

Amnesty International: „Autoritatile romane isi tradeaza cetatenii si isi incalca promisiunile”
Obama, pazea! Presedintelui american ii este aruncata o carte in cap si un barbat gol ii arata fundu

Circa 5.000 de femei israeliene si palestiniene au marsaluit prin desert duminica si au ajuns pana la malurile Iordanului intr-un demers in favoarea pacii.

Femeile, dintre care multe erau imbracate in alb, au coborat dealurile aride pana la rau, unde au ridicat un „cort al pacii” in numele roabei egiptene Hagar si al stapanei sale Sara, mamele biblice ale lui Ismael si Isaac, frati vitregi.

Evreii sunt descendenti ai lui Isaac, fiul lui Avraam. Arabii sunt descendenti ai lui Ismael, si el fiul lui Avraam.

„Suntem femei de dreapta, de stanga, evreice si araboaice, din orase si de la periferie si am hotarat ca vom pune capat urmatorului razboi”, a declarat Marilyn Smadja, una dintre fondatoarele grupului organizator, Women Wage Peace (Femeile fac pacea).

Organizatia a fost infiintata dupa razboiul de 50 de zile din Gaza, din 2014, cand peste 2.100 de palestinieni, in majoritate civili, au fost ucisi, potrivit Reuters, care relateaza ca numarul mortilor in randul israelienilor a fost de 67 de militari si sase civili.