40.000 de locuinte din Irlanda de Nord au ramas fara apa

Criza in Irlanda de Nord, ramasa fara acces la apa de cateva zile. Zeci de mii de oameni sunt afectati dupa ce mai multe conducte de alimentare au explodat in lant, din cauza inghetului.

Criminal in serie in Long Island: Opt cadavre au fost gasite incepand din decembrie
Klaus Iohannis il critica pe Vladimir Putin intr-o publicatie austriaca. ”Trebuie sa ne aparam tara”

40.000 de locuinte si spatii publice din Belfast si din orasele si satele din imprejurimi nu mai au acces la alimentarea cu apa chiar in ajunul Anului Nou. Problemele sunt si mai mari pentru proprietarii sutelor de case inundate in momentul in care s-a produs accidentul. Autoritatilre ofera acces la dusuri publice in toata provincia si cisterne cu apa au fost puse la dispozitia populatiei in fiecare sat si oras. Remedierea defectiunilor se face cu mare dificultate.

"Este scandalos, absolut scandalos. Stiu ca inghetul a provocat asta si inteleg ca e dificil pentru compania de distributie a apei sa faca fata problemei, dar suntem aproape in 2011 si faptul ca e posibil sa se intample asa ceva e foarte rau", a spus un localnic. Autoritatile dau vina pe compania care gestionaeaza sistemul de alimentare cu apa, pentru intarzierea reparatiilor. Reprezentantii companiei spun insa ca, oricat s-ar stradui, situatia nu se va rezolva prea curand si ca reparatiile necesita mai mult timp. Abia peste cateva zile, dupa revelion, exista sperante de revenire la normal.