40 de marinari si-au petrecut Craciunul pe vase arestate in diferite porturi ale lumii

40 de marinari si-au petrecut Craciunul pe vase arestate in diferite porturi ale lumii

In cea mai grea situatie este un roman care se afla in mainile piratilor in golful Aden. Sase romani si-au petrecut Craciunul la bordul tancului chimic "Chem Faros", sub pavilion Insulele Marshall.

Violente din cauza foamei intr-o provincie din Argentina
„Tara mea se prabuseste”: Un fost sef al Legiunii Straine, la un pas de inchisoare dupa ce a protestat impotriva imigrantilor din Calais

Vasul a fost retinut inca din luna iulie in portul Bahamas. Un Craciun in captivitate, pe nava a petrecut un marinar roman care se afla in mainile piratilor. El se afla in zona Golfului Aden pe vasul MV Polar, care apartine unui armator grec. Nava cazuta in mainile piratilor are peste 72.000 de tone si un echipaj de 24 de persoane, printre care un roman, trei greci, un muntenegrean si 16 filipinezi. Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, 30 de marinari de pe doua nave ale unui armator din Elvetia au petrecut Craciunul pe vas, fara bani, pentru ca nu si-au primit salariile. Una dintre nave este undeva pe coasta Americii de Sud. De-abia luni, dupa ce au amenintat ca vor declansa greva, oamenii si-au primit banii restanti.