Wikivoyage – un site de calatorii lansat de Wikipedia

Wikivoyage – un site de calatorii lansat de Wikipedia

eMAG intra pe piata serviciilor de turism
Cresc actiunile Facebook – vezi de ce
si finantat din donatii publice.

Wikivoyage este cel de-al 12-lea proiect oficial al Fundatiei Wikimedia, fiind lansat oficial pe 15 ianuarie, in ziua celei de-a 12-a aniversari a enciclopediei online Wikipedia, informeaza euronews.com.

Cu un format similar celui al Wikipedia, Wikivoyage.org poate fi consultat gratuit.

Site-ul Wikivoyage contine in prezent in jur de 50.000 de articole, despre destinatii turistice si informatii despre calatorii, disponibile in limbile engleza, germana, franceza, olandeza, italiana, rusa, portugheza, spaniola si suedeza.

Chiar daca site-ul Wikivoyage este nou, acest proiect are un istoric lung si complicat. Astfel, in septembrie 2006, editorii versiunilor germane si italiene ale Wikitravel au decis sa-si mute activitatile pe un site nou, dupa ce proprietarii site-ului pe care erau publicate materialele au introdus publicitate pe respectiva pagina de internet.

In 2012, voluntarii care realizau versiunea in limba engleza a Wikitravel au decis la randul lor sa isi mute activitatile sub brandul Wikivoyage. Ulterior, toate versiunile lingvistice ale Wikivoyage au fost sustinute de Fundatia Wikimedia.

Din acest motiv, pe site-urile Wikivoyage si Wikitravel pot fi consultate multe articole identice.

Noul site de travel gratuit Wikivoyage are ca principali competitori Wikitravel, dar si lonelyplanet.com si tripadvisor.com.

Lansata in limba engleza pe 15 ianuarie 2001, Wikipedia nu publica niciun fel de continuturi publicitare. Wikipedia este cea mai importanta enciclopedie online din lume, cu peste 22 de milioane de articole in 285 de limbi.