Un job de vis. Se cauta programatori care sa isi petreaca doua luni pe o insula tropicala

Un job de vis. Se cauta programatori care sa isi petreaca doua luni pe o insula tropicala

Afla daca esti ASIGURAT la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate!
Noul iPhone 5 va rula cea mai rapida conexiune din lume
luni pe o insula tropicala, nefacand altceva decat sa scrie coduri, potrivit BBC.

Anuntul de recrutare aparut pe site-ul news.ycombinator.com a adunat peste 4.000 de aplicatii, la cateva ore de la postare. Cei interesati trebuie sa propuna o idee pe care o vor dezvolta in cadrul maratonului, dar si sa completeze o evaluare psihologica, prin care candidatul sa dovedeasca ca poate convietui in armonie cu ceilalti programatori, pe durata evenimentului.

„Am trait in Alaska, alaturi de cativa oameni, lucrand la un proiect si a fost o experienta extraordinara. De ce nu putem repeta experienta, intr-o locatie indepartata si tropicala, unde ne putem intr-adevar concentra pe proiectele noastre?” spune Walter Heck, organizatorul intregului eveniment.

El explica alegerea destinatiei exotice (posibil o insula din Filipine) prin faptul ca aceasta poate stimula creativitatea, oferind totodata participantilor posibilitatea de a isi reuni si de a isi face cunoscute aptitudini si idei revolutionare.

Heck mai spune ca se afla in prezent in cautarea unor sponsori, pentru ca participantii sa aiba, pe parcursul celor doua luni, toate serviciile incluse. Chiar si asa, programatorii interesati de participarea la maraton vor trebui sa plateasca o taxa simbolica, care, spune organizatorul, ar urma sa ii departajeze pe cei cu intentii serioase de cei care vad oportunitatea doar ca pe una de distractie.

Ocazia de a scoate ce e mai bun din oameni

Specialistii in resurse umane sunt de parere ca astfel de situatii, in care un grup de angajati sta izolat pentru o perioada, cu scopul de a se recrea dar si de a munci in acelasi timp, sunt productive. Companiile cauta, de cele mai multe ori, prin aceasta metoda, sa identifice angajatii focusati pe gasirea de noi idei, in detrimentul celor care fac o munca de rutina.

Expertii in resurse umane dau ca exemplu Facebook, ai carui angajati, spun ei, au venit, in cadrul unui team building, cu o idee care a schimbat modul de a trai si de a munci al celor care folosesc reteaua de socializare.

„Reunind 12 oameni pe o insula tropicala este calea prin care poti sa scoti ce e mai bun din ei” marturiseste Walter Heck.