Ti-ai scapat telefonul in toaleta? Vezi cum il poti salva – VIDEO

Ti-ai scapat telefonul in toaleta? Vezi cum il poti salva – VIDEO

Allview AX1 Shine: Ecran IPS LCD de 7 inchi, 3G si procesor dual core
Tizen ajunge la versiunea 2.0, primele terminale sunt asteptate in 2013
vasul de toaleta. Dar, de indata ce auzi cum aparatul atinge apa din bazin, numai o actiune rapida iti va salva telefonul.

Pasul unu: Nu conteaza ce tip de telefon ai, primul pas este sa-l scoti din repede toaleta. Poti sa te speli pe maini mai tarziu. Orice ai face – nu incerca sa pornesti telefonul daca acesta este inchis! In continuare, sterge toate suprafetele cu un prosop de hartie, potrivit hackcollege.com.

Pasul doi: Daca ai un iPhone, atunci nu scoate bateria – este complicat si iti pierzi garantia. In schimb, pune iPhone-ul intr-o punga de orez nefiert si intr-un loc cald, langa o fereastra. Asteapta cel putin 24 de ore inainte de a scoate telefonul afara din punga. In cazul in care nu porneste – nu renunta, unii utilizatori iPhone au povestit ca telefonul lor s-a aprins la cateva zile dupa incident.

Daca ai orice alt tip de telefon, cum ar fi un telefon Windows sau Android, urmeaza pasii 1-2, dar inainte de pune telefonul in orez absorbant, scoate bateria si capacele, carcasele, stick-ul de memorie si orice altceva este detasabil si arunca toate piesele in orez.

Inca nu functioneaza?

Pasul trei: Mergi la firma de garantie a telefonului mobil pentru a-ti inlocui telefonul gratuit. Deteriorarile cauzate de apa sunt de obicei o situatie in care nu ti se mai ofera garantie. Dar, in cazul in care telefonul tau este uscat complet, exista doar un singur mod de a afla daca apa i-a venit de hac – un material alb, de mici dimensiuni, care devine rosu atunci cand apa intra in contact cu el. La un telefon Apple, materialul se afla in interiorul mufelor de casti. Pentru alte telefoane, e de obicei intr-un colt in spatele bateriei. Oricum, decupeaza un pic de hartie alba si lipeste-o peste partea rosie si, cu putin noroc, nimeni nu isi va da seama si tu si vei avea un telefon nou.