Terapia prin tipete, un remediu bun impotriva stresului

Terapia prin tipete, un remediu bun impotriva stresului

Expertii spun ca terapia prin tipete este un remediu foarte bun pentru contracararea starilor negative, o alternativa la traditionala relaxare intr-un loc linistit, informeaza dailymail.co.uk.
Sfarsitul sarbatorilor de iarna, temperaturile scazute si criza economica mondiala reprezinta principalii factori care fac ca ziua de luni, 5 ianuarie, sa fie una dintre cele mai stresante din 2009, pentru toate persoanele care se intorc la birou dupa vacanta de iarna.
"Eliminarea tensiunii prin tipete este cu adevarat benefica pentru a scapa de energia negativa provocata de stres", a declarat Judi James, expert in limbaj corporal si psiholog in cadrul editiei

Trojan. FakeInst. Virusii de telefon iti incarca factura
Prima imagine cu viitorul „super telefon” de la Samsung

britanice a emisiunii de televiziune "Big Brother". "Cand stresul risca sa va copleseasca, incercati o serie sustinuta de tipete. O solutie alternativa ar fi sa mergeti intr-un loc izolat, sa inchideti ochii, sa inspirati adanc de cateva ori, pentru a va calma", au declarat psihologii britanici.
Aceste sfaturi au fost oferite in urma unui sondaj efectuat in Marea Britanie, care a relevat faptul ca cei mai multi dintre oameni sunt iritati de colegii de birou care mananca zgomotos (28%), de cei care isi sufla nasul prea tare (26%), de cei care vorbesc prea tare la telefon (21%) sau chiar de cei care canta (5%).
Cercetatorii au descoperit ca doar una din zece persoane prefera sa stea jos, intr-un loc linistit, pentru a scapa de stres, in timp ce mai mult de 33% dintre respondenti au declarat ca prefera sa tipe.
Sondajul, intitulat "The Sound Or Silence" (Sunetul sau tacerea), a fost efectuat in avanpremiera unei campanii de strangere de fonduri, denumita SOS Day 2009, ce va avea loc pe 30 ianuarie in Marea Britanie.