Sony a anuntat cea mai subtire tableta din lume – Xperia Tablet Z

Sony a anuntat cea mai subtire tableta din lume – Xperia Tablet Z

Reinventarea retelei Digg: Vom vedea un nou inceput pe 1 august
DOOM 3 BFG Edition – The Lost Mission Trailer – VIDEO
Apple si Samsung Electronics.

Xperia Tablet Z va avea o grosime de 6,9 milimetri, o diagonala de 10,1 inci (26 centimetri) si va cantari aproape 500 de grame, a anuntat Sony luni. Pretul nu a fost inca stabilit, potrivit Bloomberg.

Tableta va fi lansata cel mai devreme in martie in Japonia, iar ulterior pe alte piete, a declarat un purtator de cuvant al grupului.

Directorul general, Kazuo Hirai, se concentreaza pe dispozitive mobile pentru a revigora Sony dupa patru ani de pierderi. Divizia de televizoare a Sony a fost neprofitabila in ultimii opt ani.

Sony a prezentat prima tableta in 2011, fiind ultimul dintre cei mai mari 10 producatori de laptopuri din lume care a intrat pe aceasta piata.

„Este o strategie logica pentru Sony sa se bazeze pe dispozitive mobile, inclusiv tablete, intrucat productia de televizoare nu mai este o vaca de muls. Totusi, partea dificila a afacerilor cu tablete este ca produsele pot intra in conflict cu laptopurile si smartphone-urile”, a declarat Keita Wakabayashi, analist la Mito Securities.

Livrarile de tablete la nivel global au totalizat, probabil, 120 de milioane de unitati anul trecut si ar putea ajunge la 340 de milioane pana in 2016 pe an, potrivit firmei de cercetare iSuppli, parte a IHS.

In octombrie, Apple a lansat o versiune mai mica a iPad, cu un ecran de 7,9 inci (20 centimetri) si preturi incepand de la 329 de dolari. Sony se confrunta cu concurenta si din partea versiunii imbunatatite a Kindle Fire a companiei Amazon, precum si a tabletei Nexus 7 a Google.