Sfarsitul erei „smartphone” vine in curand – VIDEO

Sfarsitul erei „smartphone” vine in curand – VIDEO

Consola Sony PlayStation 4 ar putea fi lansata mai devreme decat ne asteptam
Intel a obtinut un profit net de 11 miliarde $ in 2012
vor lansa un nou gadget: ochelarii computerizati.

Compania Google lucreaza deja la acest nou produs care se va numi Google Glass, iar dezvoltatorii il pot cumpara, potrivit Business Insider.

Se pare ca si Microsoft lucreaza la ceva similar. Compania a depus unele brevete ale acestui proiect. Exista totusi o mare diferenta intre cele doua realizari tehnologice ale Microsoft si Google.

Google Glass este de fapt un mic ecran la care sa te uiti, incorporat intr-o pereche de ochelari care va utiliza realitatea augmentata, iar datele si ilustratiile se vor suprapune cu lumea reala din jurul nostru.

Ochelarii Microsoft par sa foloseasca si ei realitatea augmentata. Intr-o ilustratie a unui brevet se pot vedea pe ochelari datele unui concert sau ale unui meci.

Ambele concepte sunt doua gadget-uri extrem de interesante. E posibil ca acesti ochelari computerizati de la Google si Microsoft sa duca la inlocuirea smartphone-urilor.

Perturbarea pe piata de tehnologie este inevitabila, iar tendinta este evidenta. Calculatoarele au devenit mai mici si mai aproape de fetele noastre. Prima data ele erau asezate in camere mari, apoi au stat pe birourile noastre, iar acum sunt in mainile utilizatorilor.