Samsung va prezenta chipset-ul mobil cu 8 nuclee in februarie

Samsung va prezenta chipset-ul mobil cu 8 nuclee in februarie

Preturi de supermarket pentru World of Warcraft
Mingea de fotbal care poate fi folosita pe post de veioza – FOTO
intrebarea parea justificata.

Dar explicatia a venit rapid: nu este vorba ca te copleseste puterea de calcul, cat este vorba despre optimizarea managementului resurselor si al consumului de energie, task-uri pe care pur si simplu nu ai cum sa le faca eficient un single core, de exemplu.

Samsung va prezenta, in 19 februarie, anul viitor, la International Solid-State Circuits Conference, materializarea conceptului ARM – big.LITTLE computing. Mai exact, va da detalii despre primul sau chipset mobil cu opt nuclee. Ca stim pana acum este ca Samsung a impartit chipset-ul in doua pentru a rezolva atat problema puterii de calcul, cat si economisirea de energie atunci cand nu este nevoie de putere de calcul.

Jumatate dintre cele opt nuclee – ARM Cortex-A15, quad-core, la 1.8GHz – se vor ocupa, astfel, de sarcinile dificile, in timp ce restul de patru nuclee – ARM Cortex-A7 quad-core la 1.2GHz, vor lua in primire doar task-urile de baza, pentru a reducerea semnificativa a consumului de energie si pentru pastrarea autonomiei device-ului.

Nu stim deocamdata pe ce gadgeturi va pune Samsung primele procesoare cu opt nuclee dar, urmand firul logic al calendarului de lansari al companiei, este foarte probabil ca urmatoarea generatie de tablete sud-coreene sa beneficieze de acest chipset.