Samsung a dominat piata de smarphone-uri in 2012, Sony si Huawei sunt doua suprize

Samsung a dominat piata de smarphone-uri in 2012, Sony si Huawei sunt doua suprize

Gmail vine cu o infefata noua – FOTO, VIDEO
Windows Phone 8 poate realiza scanari 3D
lungul intregului an, iar acestea vin cu cateva surprize.

Dupa cum era de asteptat, primul loc in topul vanzarilor din trimestrul patru este ocupat de Samsung, compania adjudecandu-si 29 procente din piata gratie celor 63,7 milioane de smartphone-uri vandute, o crestere de 76 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.  Locul doi este ocupat de Apple, compania vanzand 47,8 milioane de terminale, adica 21,8 procente din piata, cresterea de la an la an fiind de 29,2 procente.

Surprizele incep cu locul trei, care este ocupat de Huawei. Cu 10,8 milioane de unitati vandute, aceasta a acaparat 4,9 procente din piata si a inregistrat cea mai mare crestere anuala: 89,5%. Sony, compania care a lipsit din acest top o buna perioada de timp, a revenit pe locul patru cu o cota de piata de 4,5 procente si 9,8 milioane de smartphone-uri vandute, in timp ce locul cinci este ocupat de ZTE.

Fata de trimestrul trei, schimbarile din Top 5 sunt interesante. Research in Motion si HTC, ocupantii locurilor 3 si 5, au ajuns in categoria „si altii”, in timp ce ZTE a pierdut o pozitie pentru a face loc celor de la Huawei si Sony, primii intrand pentru prima data, cei din urma, revenind dupa mult timp.

La nivelul intregului an, Samsung ocupa locul intai cu 215,8 milioane de unitati vandute, acestia fiind urmati de Apple, Nokia, HTC si Research in Motion. In 2012, numarul total de smartphone-uri vandute a ajuns la 545 de milioane, o crestere de 10 procente fata de 2011, o cifra care reprezinta aproape jumatate din numarul total de telefoane mobile vandute.