Romanii, locul 7 in lume la bani castigati online. Cum te imbogatesti pe net

Romanii, locul 7 in lume la bani castigati online. Cum te imbogatesti pe net

Google Health face posibil schimbul de informatii medicale online
VineGifR – aplicatia care transforma materialele video de pe Vine in fisiere GIF
cea mai mare platforma de munca online din lume. Programatorii, designerii si ceilalti freelanceri care si-au facut cont obtin un salariu mediu de 15 dolari/ora.

Tara noastra depaseste Rusia, China, Germania sau Australia, in topul castigurilor realizate de freelanceri. Ne aflam pe 3 la nivel european, dupa Ucraina (cu 38,21 milioane de dolari) si Marea Britanie (18,11 milioane de dolari). Liderii acestui clasament sunt S.U.A. (cu 166,28 milioane de dolari), India (165,09 milioane de dolari) si Pakistan (39,89 milioane de dolari).

Romanii s-au impus pe piata de IT & programare si graphic design & multimedia, unde au castigat 12,6 milioane dolari si, respectiv 2,8 milioane dolari, in perioada 2007-2012. In aceste domenii, freelancerii romani au incasat, in medie, 15 dolari/ora. Cel mai bine platite proiecte au fost in domeniul finantelor si management si in domeniul juridic, unde romanii au fost platiti, in medie, cu 18 dolari/ora si, respectiv, cu 20 dolari/ora.

„Romania a devenit o piata-cheie pentru Elance datorita numarului mare de specialisti din domeniul IT, care au atras, in perioada analizata, peste 75% din veniturile totale obtinute de contractorii romani pe Elance.com. Companiile din toata lumea care cauta solutii inovatoare pentru o dezvoltare rapida, eficienta, gasesc pe piata romaneasca forta de munca necesara”, a declarat Kjetil Olsen, vicepresedinte Elance pentru Europa.