„Taxa pe vaca” i-ar putea costa pe americani 175 de dolari

„Taxa pe vaca” i-ar putea costa pe americani 175 de dolari

Reprezentantii Agentiei americane de Protectie a Mediului (EPA - Environmental Protection Agency) au propus o metoda inedita de a lupta impotriva efectului de sera. Acestia vor sa aplice fermierilor o "taxa pe vaca", in valoare de 175 de dolari, anunta The New York Times.
Oficiul Fermierilor din New York avertizeaza, insa, ca o astfel de masura ar putea duce la o crestere a costurilor de productie a laptelui in ferme cu pana la 8 centi/galon.
Prin aplicarea acestei propuneri, fermierii ar putea fi obligati sa plateasca 175 de dolari pentru vacile crescute in vederea obtinerii laptelui, 87.50 de dolari pentru bovinele crescute pentru

Cititul pe calculator poate duce la orbire
Vodafone Prepaid: Reincarcare direct din aplicatia My Vodafone

carne si 20 de dolari pentru porci.
In plus, "orice operatiune care presupune folosirea a mai mult de 25 vaci pentru lapte, 50 de bovine pentru carne sau 200 de porci, ar necesita obtinerea unei autorizatii", se mai arata in propunerea EPA.
Potrivit sursei citate, este greu de crezut ca o astfel de masura ar putea fi aplicata curand. Sustinatorii taxei sunt, insa, de parere ca noul presedinte ales, Barack Obama, va fi de acord cu aproape orice propunere legata de reducerea efectului de sera.