PayPal si-a crescut veniturile cu 26%. Cat au cheltuit utilizatorii romani anul trecut

PayPal si-a crescut veniturile cu 26%. Cat au cheltuit utilizatorii romani anul trecut

Surpriza pe care RCS&RDS le-a facut-o joi seara tuturor abonatilor
Galaxy S IV va fi lansat pe 14 martie, afirma Samsung
cu 2011 (4 miliarde de dolari), valoarea platilor mobile realizate prin intermediul PayPal a crescut cu 350% in 2012, in special datorita adoptarii masive a tabletelor si telefoanelor mobile pe plan international.

eBay a raportat venituri de 4 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului trecut, in crestere cu 18% comparativ cu aceeasi perioada din 2011. Pentru intreg anul trecut, veniturile companiei au crescut cu 21%, la 14,1 miliarde de dolari.

PayPal, companie detinuta de eBay, a avut venituri anuale in valoare de 5,6 miliarde de dolari in 2012, in crestere cu 26% fata de 2011 si care au reprezentat 40% din veniturile totale ale eBay. Operatiunile internationale ale PayPal au generat mai mult de jumatate din veniturile totale ale companiei pe 2012, 25% din aceste venituri provenind din comertul transfrontalier.

Compania a procesat 692 milioane de tranzactii pe parcursul ultimului trimestru al anului, cu o medie de 5.200 tranzactii pe minut ori circa 7.5 milioane de tranzactii pe zi.

Aceasta, care a generat o parte importanta a veniturilor eBay in 2012, a continuat sa isi extinda activitatile si avea, la finalul anului trecut, 123 de milioane de conturi active, cu 15% mai multe comparativ cu anul precedent.

Pe parcursul ultimului trimestru, PayPal a inregistrat lunar 2 milioane de conturi noi.

Rezultatele inregistrate de companie in 2012 au fost impulsionate de adoptarea platformei ca sistem de plati de catre tot mai multi comercianti si consumatori, expansiunea geografica si intensificarea comertului transfrontalier.

Cat au cheltuit utilizatorii romani anul trecut?

Peste o treime dintre romanii care folosesc PayPal au cheltuit mai mult de 900 lei pentru achizitii online (39%), urmati de cei care au dat 100-299 lei pe produse achizitionate online si cei care au platit 700-899 lei pentru cumparaturi online.

Atunci cand este vorba de achizitii online, Romania si Slovacia sunt pe primele locuri in CEE (39%), urmate de Cehia (33%), Ungaria (26%) si Polonia (22%), este concluzia “Brand Availibility in CEE”, studiu realizat de PayPal cu ajutorul a 12,000 dintre utilizatorii sai din Polonia, Cehia, Slovacia, Romania si Ungaria.

O treime dintre romanii care folosesc PayPal (32%) fac cumparaturi online o data pe trimestru, in timp ce o cincime (18,5%) cumpara online o data pe semestru si 17% fac achizitii online mai des decat o data pe luna, arata un studiu al companiei.

Restul celor care au raspuns la studiu fac cumparaturi online o data pe luna, o data pe an sau mai rar de atat.