Organizarea, secretul longevitatii

Organizarea, secretul longevitatii

Persoanele ambitioase, organizate si constiincioase traiesc mai mult decat persoanele impulsive, potrivit unui studiu recent, efectuat de specialistii din cadrul Universitatii din California (SUA), informeaza telegraph.co.uk.
Acest studiu sustine ca trasaturile psihologice sunt la fel de importante in stabilirea diagnosticului unei persoane ca si factorii medicali sau sociali, iar persoanele constiincioase traiesc, in medie, cu patru ani mai mult decat persoanele mai impulsive.
Howard Friedman, profesor de psihologie in cadrul Universitatii din California, a declarat ca "indivizii constiinciosi nu au doar obiceiuri de viata mai sanatoase si isi asuma mai putine riscuri, dar au, totodata, si slujbe si casatorii mai stabile, putand avea

Google Maps e un succes rasunator pe iOS
Microsoft isi promoveaza serviciile de cloud peintr-un videoclip rap – VIDEO

chiar o predispozitie biologica pentru o stare mai buna de sanatate".
Astfel, persoanele constiincioase traiesc, in medie, cu patru ani mai mult decat ceilalti oameni, sunt mai putin predispuse la fumat si la consumul excesiv de alcool si duc o viata mai sigura si mai putin stresanta, a explicat Friedman.
Friedman a analizat trei fatete ale constiinciozitatii – autocontrolul, organizarea si harnicia – si a descoperit ca primele doua elemente prezinta o stransa legatura cu longevitatea.
Celelalte trasaturi considerate "sanatoase" care au fost luate in calcul au fost profunzimea, fiabilitatea, deliberarea, competenta si simtul datoriei.
Studiile precedente s-au bazat pe trasaturile negative, precum depresia si ostilitatea, care afecteaza starea de sanatate.
Studiul, publicat in Health Psychology, a analizat date obtinute din 20 de lucrari precedente, care au avut ca tema constiinciozitatea si longevitatea si la care au participat peste 8.900 de voluntari din Statele Unite, Canada, Japonia, Germania, Norvegia si Suedia.