Numarul de internauti chinezi a crescut cu 42% in 2008

Numarul de internauti chinezi a crescut cu 42% in 2008

Numarul de internauti chinezi a crescut cu 42% in 2008, comparativ cu 2007, China fiind in continuare tara cu cei mai multi internauti, potrivit datelor China Internet Network Information Center (CNNIC), citate de Reuters.
Numarul de utilizatori ai internetului mobil a crescut in China, in 2008, cu 113%, ajungand la 117,6 milioane de utilizatori si se estimeaza ca in urmatorii ani internetul mobil va creste si mai mult.
Numarul gospodariilor chineze care au acces la internet a crescut cu 22,6% in 2008, situandu-se putin peste media mondiala, care este de 21,9%.

Robotii din marile parcuri de distractii, fabricati in Romania
Lenovo lanseaza 3 tablete Android. Vezi cu ce caracteristici vin

Pe de alta parte, numarul de persoane care citesc stiri pe internet a crescut, de asemenea, ajungand la 2,34 de milioane de persoane. Astfel paginile web au devenit un segment foarte important pentru advertiseri. Portalurile online, precum Sina Corp si Sohu.com, se bucura de o popularitate tot mai mare printre internauti.
In pofida numarului mare de utilizatori ai internetului, guvernul de la Beijing a lansat, luna aceasta, o noua serie de masuri menite sa blocheze accesul al site-uri care afiseaza continuturi pornografice sau care critica sistemul comunist.
Recent, Amnesty International, organizatie care promoveaza drepturile omului, a anuntat, ca site-ul sau a fost din nou blocat in China, cerand ca platforma sa fie repusa cat mai repede in functiune.
Potrivit reprezentantilor Amnesty International, autoritatile chineze au anuntat recent noi proceduri de cenzura a internetului, care vizeaza, de asemenea, site-uri precum MSN sau Google. Ei au mai precizat ca in perioada 8-11 ianuarie, in China, au fost inchise 91 de site-uri locale.