Nokia EOS, viitorul telefon Lumia va readuce tehnologia originala PureView

Nokia EOS, viitorul telefon Lumia va readuce tehnologia originala PureView

Curiosity, martor al unei eclipse pe Marte
Specificatiile Sony Xperia SL, confirmate
atras atentia prin senzorul foto de mari dimensiuni si veleitatile fotografice deosebite.

Atunci cand a lansat noile terminale Windows Phone, Nokia a preluat si denumirea PureView insa, spre dezamagirea unora, nu a inclus masivul senzor de 41 MP. Compania  a oferit in schimb stabilizare hardware si performanta superioara in lumina scazuta, explicand totodata ca aceasta marca va fi folosita pentru toate produsele care vor oferi avea caracteristici foto/video deosebite.

Conform The Verge, compania pregateste pentru acest an o subinteleasa actualizare a liniei de terminale Lumia, vestea interesanta fiind aceea conform careia unul dintre viitoarele produse va readuce tehnologia PureView originala. Cunoscut sub numele de cod EOS, o gluma la care Canon probabil ca nu va rade, viitorul terminal Nokia va prelua stafeta de la 808 PureView, nefiind insa clar daca va fi vorba de un senzor cu aceeasi dimensiune sau ceva intermediar.

Prestatia fotografica a modelului 808 PureView a fost foarte buna, insa senzorul de mari dimensiuni a adus cu sine si o carcasa groasa, nefiind clar cum va impaca Nokia acest aspect cu cerintele pentru terminale cat mai subtiri sau mai usoare. In plus, acesta este si foarte scump, iar pretul terminalelor Windows Phone este un aspect critic pentru o platforma hardware care inca se lupta sa atraga utilizatorii.

Odata cu actualizarea familiei Lumia, sursa The Verge afirma ca vom asista si la o schimbare de design, compania urmand sa implementeze carcase fabricate din aluminiu cu aspect schimbat. Cat de reale se vor dovedi aceste informatii, urmeaza sa vedem in lunile care urmeaza.