Noi minuni ale lumii

Noi minuni ale lumii

Monstrul din Loch Ness, Marele Canion, Marea bariera de corali si muntele Everest se numara printre propunerile pentru lista "Celor sapte noi minuni ale naturii", care vor fi alese in urma unui sondaj realizat in lumea intreaga, informeaza telegraph.co.uk.
Cele 261 de propuneri provin din 222 de tari si includ unele din cele mai faimoase varfuri muntoase, lacuri si alte atractii ale naturii.
Campania "The New Seven Wonders" ("Noile sapte minuni ale lumii") este organizata de o asociatie non-profit cu sediul in Elvetia si a primit 441 de nominalizari prin internet, de la

Detalii despre DLC-ul End Game pentru Battlefield 3
Serviciile 4G vor fi lansate in Romania in 2014. Cine sunt castigatorii licentelor

inceputul procesului de selectie, in 2007.
Initial, organizatorii au ales cate un loc din fiecare tara, alcatuind astfel o lista cu 222 de propuneri, dar numarul total a ajuns la 261, prin includerea propunerilor care sunt impartite de doua sau mai multe state – cum este cazul cascadei Niagara si al lui Lake Superior, impartite de Canada si Statele Unite, sau a masivului Matterhorn, situat in Elvetia si Italia.
Procesul de votare se va derula pana pe 7 iulie 2009. Inregistrarea fiecarui utilizator pe site-ul ii va impiedica participanti sa voteze de doua ori.
Un juriu alcatuit din experti in patrimoniul natural, condus de Federico Mayor, fostul director UNESCO, va stabili lista celor 21 de finalisti, ce vor fi anuntati in iulie 2009.
Cei sapte castigatori urmeaza sa fie alesi intr-o etapa ulterioara, de catre public, in urma unui proces de votare care va dura pana in 2011. Votul va fi exprimat prin internet, telefon si sms-uri.
Aproximativ 100 de milioane de persoane au votat in cadrul procesului de selectie a "Celor sapte noi minuni ale lumii create de om". Castigatorii, alesi in iulie 2007, au fost piramidele de la Gizeh (Egipt), Colosseum (Italia), Marele Zid Chinezesc (China), Taj Mahal (India), cetatea Petra (Iordania), statuia lui Iisus din Rio de Janeiro (Brazilia), ruinele orasului Machu Picchu (Peru) si piramidele maya de la Chichen Itza (Mexic).
UNESCO isi actualizeaza in permanenta lista Patrimoniului Mondial, care in prezent include 878 de situri naturale si arhitecturale.