Muzica rap, inventata in Scotia

Muzica rap, inventata in Scotia

Muzica rap nu a aparut in cartierul Bronx din New York, ci in Scotia medievala, celtii obisnuind sa se tachineze prin versuri insultatoare, care reprezinta de fapt bazele curentului hip-hop din prezent, sustine profesorul Frenc Szasz de la Universitatea New Mexico din SUA, informeaza The Sun.
Astfel, el sustine ca, originar din Scotia medievala, curentul muzical hip-hop a ajuns in America prin intermediul scotienilor stapani de sclavi si a fost preluat si dezvoltat ulterior de tinerii afroamericani, in anii 1970.
"Scotienii au o lunga traditie in privinta «turnirurilor» verbale intense, adeseori presarate cu vulgaritati. Seamana cu muzica inventata de tinerii afroamericani in orasele din centrul

Google Glasses ar fi putut fi cumparati cu 15.000 de dolari pe eBay
Google Street View coboara sub nivelul oceanelor – VIDEO

Americii. Ambele culturi acorda satirei o importanta foarte mare", a remarcat profesorul american.
Szasz a facut o comparatie si intre schimburile de versuri insultatoare din barurile scotiene – intitulate "flyting" – cu duelurile rap, promovate de starul rap Eminem in filmul "8 Mile" (2002).
Profesorul de la Universitatea New Mexico a explicat ca aptitudinile folosite in satira conduc acest "turnir" verbal la cel mai inalt nivel, fiind foarte aproape de agresiunea fizica. "Toate cuvintele sunt usturatoare, iar ridiculizarea adversarului se obtine prin imitare, ironie si sarcasm".
Szasz a facut aceasta descoperire in timp ce studia opera poetului scotian Robert Burns. El a descoperit ca scotienii care au colonizat America au transmis tehnica "flyting" sclavilor de pe plantatiile lor.
Influenta scotiana a mers si mai departe, deoarece profesorul american sustine ca afroamericanii din sudul Statelor Unite, din statul Alabama, au cantat in biserica in limba galeza pana in anul 1918. El mai sustine si ca stramosii legendelor jazzului, precum Dizzy Gillespie, Louis Armstrong si Charlie Mingus, si-au primit numele de familie din partea stapanilor lor scotieni.