Multe victime de pe Titanic au murit pentru ca erau prea politicoase

Multe victime de pe Titanic au murit pentru ca erau prea politicoase

Majoritatea pasagerilor britanici de pe pachebotul Titanic, care s-a scufundat in 1912 dupa ce s-a lovit de un aisberg, au murit pentru ca au asteptat politicosi lansarea barcilor de salvare, informeaza bbc.co.uk.
Un expert in studii comportamentale a declarat ca datele actuale sugereaza faptul ca barbatii britanicii erau pe atunci inclinati sa aiba o atitudine eleganta fata de femei, in timp ce americanii erau mult mai "individualisti".
Femeile si copii aveau, in acele conditii, cu 70% mai multe sanse sa supravietuiasca decat barbatii.
Pachebotul Titanic s-a scufundat in 1912, dupa ce s-a ciocnit

Urmatoarea generatie de PlayStation va incorpora un controller touchscreen care va folosi tehnologia Vita
Google introduce YouTube Translator, compatibil cu peste 300 limbi diferite

de un aisberg. Acest accident s-a soldat cu pierderea a 1.500 de vieti.
David Savage, de la Queenland University of Technology, a studiat acest caz tragic si a analizat felul in care oamenii reactioneaza in viata si in situatiile in care se confrunta cu moartea.
Savage a declarat ca au existat multe declaratii din Statele Unite si Marea Britanie, in care multe dintre femeile supravietuitoare au explicat ca barbatii lor au fost cei care le-au urcat in barcile de salvare.
Apoi, ei "s-au dus in spatele vaporului ca sa fumeze o tigara, sa discute impreuna, amical, in timp ce vaporul se scufunda".
Transatlanticul "de nescufundat" Titanic a fost inghitit de apele inghetate ale Atlanticului in timpul primei lui calatorii, pe ruta Southampton – New York. Martorii supravietuitori au declarat ca, pe masura ce se scufunda, Edward John Smith, capitanul vasului, a strigat: "Fiti englezi, baieti, fiti englezi!"
"Amintiti-va ca acest eveniment s-a produs in plina epoca edwardiana, in care a fi un gentleman reprezenta telul social cel mai inalt", a explicat Savage. Acesta a adaugat ca normele sociale precum "femeile si copiii, mai intai" erau foarte puternice in cultura britanica si ca au functionat in acele circumstante.