Mozilla a prezentat noile terminale mobile Keon si Peak – FOTO

Mozilla a prezentat noile terminale mobile Keon si Peak – FOTO

Noul sistem de operare Windows Phone 7.8 disponibil din data de 31 ianuarie
Robot care iti muta planta prin casa, in cautarea soarelui – VIDEO
si sunt destinate dezvoltatorilor interesati de aceasta platforma.

Primul terminal, Keon, nu are specificatii prea impresionante, insa ambitiile Moziila Foundation vizeaza si pietele in curs de dezvoltare, unde pretul este un aspect critic.

Keon ofera un ecran de 3,5” cu rezolutie HVGA, un procesor Qualcomm Snapdragon S1 tactat la 1 GHz, o memorie RAM cu o capacitate de 512 MB si o stocare interna de 4 GB care poate fi extinsa cu un card MicroSD. Primul terminal Firefox OS ofera modem 2G tri-band si 3G quad-band, la care se adauga conectivitatea wireless 802.11n. Pe lista dotarilor mai intra o camera foto cu senzor de 3 MP, un acumulator cu o capacitate de 1580 mAh, GPS si accelerometru.


Odata cu acest terminal, Telefonica si Geeksphone au dezvoltat un al doilea model, ceva mai impresionant din punct de vedere hardware, insa faptul ca Mozilla nu a mentionat acest produs ne face sa credem ca acesta ar putea aparea ceva mai tarziu.

Peak va oferi un ecran cu diagonala de 4,3”, panou IPS si rezolutie qHD, platforma hardware urmand sa fie un mult mai puternic chip Qualcomm Snapdragon S4 tactat la 1,2 GHz. Facilitatile de conectare si de stocare sunt identice, insa Peak va oferi o camera foto cu senzor de 8 MP si un partener frontal de 2 MP, bateria facand si ea un salt la 1800 mAh.

Mozilla Foundation nu a comunicat pretul acestor terminale, insa acestea urmeaza sa fie lansate in cursul lunii urmatoare.