Microsoft Surface Pro va fi disponibila pe piata din 9 februarie

Microsoft Surface Pro va fi disponibila pe piata din 9 februarie

Samsung acuza LG de spionaj industrial
Apple TV va fi compatibil cu tastaturile prin Bluetooth in sistemul de operare iOS 6.1
teritoriul Statelor Unite si a Canadei. Aceasta a fost prezentata pentru prima data in luna iunie a anului trecut, specificatiile si preturile fiind anuntate abia in decembrie.

Pentru cei care au uitat, fata de deja lansatul Surface, care ruleaza Windows RT pe o platforma NVIDIA Tegra 3 si ataca piata tabletelor clasice Android sau iOS, Surface Pro este bazat pe o arhitectura x86, ruleaza Windows 8 Pro si este un rival pentru modelele Ultrabook care ruleaza acelasi sistem de operare.

Platforma aleasa de Microsoft pentru Surface Pro este una Intel Core i5 din generatia Ivy Bridge, un produs cu un TDP de maximum 17W, care este secondata de o memorie RAM cu o capacitate de 4GB. Acceleratorul grafic incorporat Intel HD Graphics 4000 motorizeaza un ecran cu diagonala de 10,6, rezolutie de 1920 x 1080 pixeli si suprafata capacitiva cu zece puncte de contact, existand si o iesire Mini Display Port cu rezolutie maxima de 2560 x 1440.

Surface Pro va fi disponibila in doua versiuni, cu stocare interna de 64 si 128GB, preturile sale urmand sa fie de 899, respectiv 999 USD. Pe lista dotarilor mai intra un stilou digital, un port USB 3.0, camere foto cu rezolutie 720p, slot MicroSDXC, interfete Bluetooth 4.0 si Wi-FI 802.11 a/b/g/n, microfon si o suita completa de senzori, care include accelerometru, magnetometru, giroscop si pentru luminozitate. La fel ca in cazul modelului Surface, versiunile cu modem 3G/4G vor fi anuntate ulterior, in prezent fiind disponibile doar versiunile Wi-Fi.

Disponibilitate viitoare a acesteia, in afara celor doua tari mentionate mai sus, este necunoscuta.

Odata cu acest anunt, Microsoft a anuntat si pietele noi pe care mai micul Surface va fi disponibil. Acesta a fost lansat initial tot pe cele doua piete majore nord-americane si in Australia, Marea Britanie, Franta, Germania, China si Hong Kong. Pe lista acestor tari se vor adauga acum Austria, Belgia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania si Suedia, Microsoft Surface urmand sa fie disponibila si in versiunea de 64 GB fara tastatura. Dupa cum lesne se observa, Romania nu este luata in seama, dar achizitia ar putea fi simplificata de intrarea pe aceste noi piete.