Michael Dell vrea sa preia controlul producatorului de PC-uri Dell, cu bani din averea personala

Michael Dell vrea sa preia controlul producatorului de PC-uri Dell, cu bani din averea personala

eBay in Windows Store, cu un design Metro
Microsoft recunoaste: Skype are bug-uri
pentru a majora participatia de 15,7% pe care o detine deja, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Michaell Dell ar putea finanta compania cu intre 500 milioane dolari si 1 miliarde de dolari pentru a obtine participatia majoritara, au afirmat sursele citate. Dell a fondat compania care ii poarta numele in 1984.

Producatorul de PC-uri este in negocieri cu un consortiu de investitori condus de fondul Silver Lake Management, preluarea companiei urmand sa fie finantata partial si de Microsoft, au afirmat anterior surse apropiate discutiilor.

Dell vrea sa se delisteze de la bursa, operatiune pentru care ar trebui sa plateasca investitorilor pana la 9 miliarde de dolari. Participatia lui Michael Dell, directorul general al companiei, valoreaza aproximativ 3,6 miliarde de dolari, la care miliardarul ar contribui cu 1 miliard de dolari din fonduri proprii. Restul sumei ar urma sa fie finantata prin imprumuturi si utilizarea rezervelor de lichiditate ale producatorului de PC-uri, estimate la 11 miliarde de dolari anul trecut. Silver Lake si Microsoft ar urma sa investeasca intre 1 si 2 miliarde de dolari fiecare, potrivit surselor citate.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii companiilor implicate au refuzat sa comenteze informatiile.

Silver Lake si partenerii sai au atras finantare de aproximativ 15 miliarde de dolari pentru preluarea Dell, al treilea producator de PC-uri la nivel mondial, au afirmat surse apropiate situatiei. Compania ar fi evaluata la 23-24 miliarde de dolari in negocieri.

Dell vrea sa repozitioneze compania pe fondul franarii pietei PC-urilor in paralel cu ascensiunea smartphone-urilor, tabletelor si a tehnologiilor de cloud computing.