Karaoke, pe primul loc in topul celor mai enervante inventii

Karaoke, pe primul loc in topul celor mai enervante inventii

Sistemul karaoke s-a situat pe primul loc in topul celor mai enervante inventii, potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de guvernul britanic, informeaza telegraph.co.uk.
Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 2.500 de adulti si a relevat faptul ca sistemul muzical, care permite iubitorilor muzicii sa se amuze interpretand piese devenite clasice, reprezinta inventia care a generat cele mai multe antipatii din partea celor chestionati.
Aproape un sfert dintre persoanele intervievate in sondajul guvernamental au optat pentru karaoke, restul participantilor indicand alte inventii enervante, precum canalele de sport

MWC 2013: Sony SmartWatch hands on preview, accesoriu companion in actiune in Barcelona
Nokia a lansat cel mai ieftin telefon Lumia

care emit 24 de ore/zi, jocurile pe computer, consola de jocuri video, telefoanele mobile si ceasurile cu alarma.
Inventat in 1971, de un muzician japonez, Inoue Daisuke, karaoke – care inseamna "orchestra goala" – a devenit popular in Asia, inainte de a fi introdus si in celelalte parti ale lumii, la inceputul anilor ’80.
Daisuke nu si-a patentat niciodata inventia, pe care a realizat-o combinand doua boxe de masina, un dispozitiv de incasare a monedelor, folosit la telefoanele publice cu fise, si un amplificator. Aceasta greseala l-a costat o avere de aproximativ 100 de milioane de lire sterline (aproximativ 110 milioane de euro).
"Desi ma face sa zambesc cand il vad in fruntea acestei liste, tonomatul de karaoke este un dispozitiv antisocial. Daca 10 persoane doresc sa faca karaoke, alte 150 de persoane vor fi nevoite sa sufere", a declarat Kane Kramer, directorul British Inventors Society.
Tonomatul karaoke a fost adus in Marea Britanie de Ivor Arbiter si de fiica lui, Joanne, care au infiintat Arbiter Group, devenit cel mai mare furnizor de instrumente muzicale si echipament audio din Marea Britanie. Arbiter, care a decedat in 2005, a inceput sa importe aceste aparate dupa ce a vizitat o expozitie de instrumente muzicale in Japonia, in 1987, impreuna cu fiica lui, care era pe acea vreme fascinata de ideea de a deveni un star al muzicii pop.
Clasamentul celor mai detestate inventii de catre britanici include, in ordine: tonomatul karaoke (22%), canalul TV care emite sport 24 ore/zi (17%), consola de jocuri video (12%), telefoanele mobile (11%), ceasurile cu alarma (7%), aparatul pentru indreptat parul (5%), internetul (4%), agenda electronica (2%), playerele mp3 (2%) si telecomanda TV (1%).