iOS 6.1 a fost lansat. Vezi ce imbunatatiri aduce noul soft

iOS 6.1 a fost lansat. Vezi ce imbunatatiri aduce noul soft

iPad Mini nu va fi lansat in acelasi timp cu iPhone 5
Muzica de pe internet, descarcata ilegal in 95% din cazuri
Fata de actualizarea 5.1, care a adus suficiente noutati pentru versiunea majora 5.0, iOS 6.1 este doar o versiune menita sa imbunatateasca compatibilitatea LTE si sa repare o serie de vulnerabilitati.

iOS 6.1 extinde suportul LTE pentru 36 de operatori din 17 tari, Romania nefiind insa inclusa pe lista, aceasta facilitate fiind oferita utilizatorilor terminalului iPhone 5 si tabletelor iPad 4th generation si iPad Mini, cei care folosesc iPad 3rd generation fiind limitati de suportul redus LTE al modemului folosit de Apple. Orange Romania a comunicat insa ca odata cu iOS 6.1 va oferi suport LTE pentru pentru iPad 4th generation si iPad Mini, dar nu si pentru iPhone 5, deci este posibil ca lista Apple sa fie incompleta in acest moment.

Pe lista noutatilor software intra integrarea in cadrul Siri a posibilitatii de achizitionare a biletelor de film prin Fandalgo, facilitate limitata la teritoriul Statelor Unite, si posibilitatea de descarcare si stergere individuala a pieselor audio descarcate prin iTunes Match, optiune care a existat in iOS 5 dar a disparut din iOS 6 pana la aceasta noua versiune.

iOS 6.1 aduce imbunatatiri si intareste securitatea la nivelul nucleului sistemului de operare si a modulelor WebKit, StoreKit si Identity Services, eliminand si o bresa de securitate descoperita in cadrul driverelor wireless Broadcom care a afectat modelele iPhone 3GS si iPhone 4, iPod Touch 4th generation si iPad 2.

Lista noutatilor minore mai cuprinde posibilitatea de stergere a codurilor de identificare folosite de furnizorii de publicitate, optiune disponibila in meniul General.About/Advertising, si mici cosmetizari de interfata, cum ar fi redesenarea butoanelor pentru controlul redarii audio in Lock Screen.

Conform Apple, din cele 600 de milioane de produse Apple care ruleaza iOS, jumatate folosesc cea mai noua versiune majora a sistemului de operare.